Sign In

КАМПАЊА "ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНИ": Листе учесника и производа обухваћених кампањом

Објављено:

Министарство трговине и туризма Републике Српске покренуло је у јуну 2023. године кампању "Друштвено одговорни", у којој су, у свјетлу глобалних економских прилика, инфлације и раста цијена који погађају домаће тржиште, трговци показали гест солидарности и укључили се у друштвено одговорну кампању кроз коју су потрошачима понудили низ производа по сниженим цијенама, одричући се дијела своје марже.

У првом кораку су се у кампању укључили трговци из свих крајева Републике Српске.

Пратећи кретања на тржишту, Влада Републике Српске и Министарство трговине и туризма одлучили су се за проширење кампање на начин да она укључи и произвођаче и добављаче.

Током септембра реализоване су активности на проширењу броја учесника у кампањи „Друштвено одговорни", те креирању листе производа који ће бити обухваћени кампањом, а који ће грађанима бити доступни уз значајно нижу маржу.

Значајан број произвођача у Републици Српској одрекао се произвођачке марже на одређени дио производа, што су подржали и дистрибутери и трговци, тако да ће се ови производи на полицама наћи са маржом од 0%.

У кампању је тренутно (19. октобар 2023. године) укључено:

  • 19 произвођача
  • 5 дистрибутера (трговца на велико)
  • 27 трговаца
  • 45 производа (произведених код 19 произвођача који су укључени у кампању уз маржу 0%).

Уз произвођачке марже, многи дистрибутери и трговци одрекли су се и марже на велики број производа из својих асортимана, те ће се и ови производи на полицама наћи уз значајно ниже цијене.

Кампања „Друштвено одговорни" представља континуирану кампању и активност Министарства трговине и туризма Републике Српске и позивамо заинтересоване произвођаче, дистрибутере и трговце који се до сада нису укључили у кампању да то учине.

По ажурирању листа учесника и производа обухваћених кампањом, јавност ће бити благовремено информисана.

Листе производа и привредних субјеката који учествују у кампањи, доступне су у прилогу странице.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.