Sign In

У Републици Српској до данас издато 30.000 туристичких ваучера

Објављено:

У Републици Српској је од 15. јуна прошле године до данас издато 30.000 туристичких ваучера за субвенционисање смјештаја у угоститељским објектима на подручју Српске, а грађани Српске су у претходном зимском периоду туристичке ваучере у највећем броју користили за одмор и боравак на олимпијској планини Јахорини и у бањским центрима у Српској.


Грађани Републике Српске туристичке ваучере могу користити до 30. јуна ове године, а они који су туристички ваучер искористили у прошлој години могу остварити право на кориштење ваучера и у 2021. години.

Туристичке ваучере могуће је користити у 95 угоститељских објеката за смјештај широм Српске, као и у 28 туристичких агенција посредством којих је могуће одабрати туристички пакет аранжман за боравак на дестинацијама у Републици Српској, а евиденција угоститељских објеката и туристичких агенција доступна је на веб страници министарства у секцији "Туристички ваучери".

Право на додјелу туристичког ваучера у вриједности од 100 KМ остварују сви пунољетни грађани Републике Српске, а један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом. Ваучер се може користити само ради плаћања услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком код угоститеља који пружа услуге у угоститељском објекту за смјештај, а који је ван мјеста пребивалишта корисника ваучера. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.