Sign In

Усвојена Уредба о начину и поступку додјеле туристичких ваучера: Ваучери поново од 1. јула 2022. године

Објављено:

​Влада Републике Српске донијела је на данашњој сједници Уредбу о начину и поступку додјеле туристичких ваучера, којом се утврђује начин и поступак додјеле финансијских средстава Компензационог фонда Републике Српске грађанима Републике Српске за субвенционисано коришћење угоститељских услуга у угоститељским објектима.

Вриједност туристичког ваучера износи 100,00 КМ и може се користити једном у периоду од 01. јула до 30. октобра 2022. године за плаћање услуге смјештаја (ноћење са доручком), без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја.

Корисник ваучера је сваки пунољетни грађанин Републике Српске, као и грађанин са пребивалиштем у Брчко Дистрикту који посједује држављанство Републике Српске, без обзира на висину личних примања, који испуњава услове из уредбе за додјелу ваучера, а ваучер је могуће искористити искључиво ван мјеста пребивалишта корисника ваучера. Ваучер може користити само лице на чије име ваучер гласи и са истим се може плаћати само услуга смјештаја која укључује ноћење са доручком.

Један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом, док два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом. Ваучер се може искористити за плаћање трошкова у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај у корист три корисника ваучера ако се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције.

Министарство трговине и туризма Републике Српске ће по ступању на снагу Уредбе расписати јавни позив угоститељима и туристичким агенцијама за учешће у пројекту додјеле ваучера.

Право учешћа на јавном позиву имају сви угоститељи који су уредно измирили пореске обавезе и имају најмање четири запослена радника и туристичка агенција носилац лиценце Министарства која је уредно измирила пореске обавезе, а који су остварили финансијски губитак који подразумијева просјечан пад пословног прихода у периоду април-јун 2020. године у проценту од најмање 15% и више у односу на остварен пословни приход у периоду април-јун 2019. године. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.