Sign In

Министар Шеранић посјетио Нови Град и Костајницу, вакцинисао начелника општине

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас у Костајници да је ова мала општина примјер добре организације имунизације и истакао да ће бити подржане активности које буду плански рађене у Дому здравља у тој општини у наредном периоду.

"Наравно, то увијек треба и за обнављање опреме, планирање специјализације и планирање тога како људима омогућити да адекватно раде свој посао, тако да смо ту да заједнички унаприједимо тај дио посла. Једна мала општина показала је како дом здравља може да вакцинише значајан број становника", рекао је министар Шеранић након састанка са начелником општине Николом Јањетовићем и директором Дома здравља Зораном Торбицом.

Шеранић је похвалио локални дом здравља, истичући добру финансијску ситуацију и домаћинско управљање у овој установи. Он је навео да је разговарано и о томе шта треба учинити у наредном периоду у оквиру комуникације општине са локалним послодавцима, с циљем да буде вакцинисан што већи број радника.

Шеранић је додао да је незаобилазна тема разговора био и земљотрес и оно што је Дом здравља претрпио у том тренутку.

У оквиру посјете Костајници, министар Шеранић је посјетио и вакцинални пункт у Дому здравља, гдје је присуствовао вакцинацији становника, те лично вакцинисао начелника општине Николу Јањетовића.

Јањетовић је захвалио министру за посјету и досадашњу и будућу подршку.

"Упознали смо министра о посљедицама земљотреса у Дому здравља и наћи ћемо начин и модалитете да се Дому здравља помогне у складу са могућностима", рекао је Јањетовић.

Директор костајничког Дома здравља Зоран Торбица истакао је да је против вируса корона вакцинисано 25 одсто становништва.

"Процес вакцинације који је актуелан одвија се у складу са препорукама и упутствима Института за јавно здравство Републике Српске. Драго ми је што је становништво ове локалне заједнице препознало значај вакцинације у борби против вируса корона, тако да имамо изузетно добар одзив", рекао је Торбица и позвао све становнике ове општине да се вакцинишу, нагласивши да је то једини и најадекватнији начин борбе против вируса корона.

Он је навео да је Дом здравља претрпио одређену штету у земљотресу.

"У координацији са Министарством здравља настојали смо да ту штету отклонимо и успоставимо нормалан рад и функционисање како бисмо пружили адекватну здравствену заштиту становништву ове локалне заједнице", рекао је Торбица. 

Министар Шеранић претходно је у току дана боравио у радној посјети општини Нови Град, гдје је такође разговарао са начелником општине Мирославом Дрљачом, као и директором Дома здравља Нови Град Маринком Радмановићем. 

Договорено је да уз подршку Министарства, за овај дом здравља буде набављен РТГ апарат, а разговарано је и о модернизацији стоматолошке опреме. Једна од важних тема била је и убрзана вакцинација становништва против вируса корона и организација вакциналних пунктова у општинама. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.