Sign In

Пројекат социјализације поново се реализује, дјецу у Бечићима посјетио министар Шеранић

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је значај пројекта Социјализације дјеце Републике Српске, углавном дјеце из осјетљивих категорија, како би им био омогућен развој осјећаја емпатије, припадности вршњачкој групи и афирмације њихових потенцијала.

Шеранић, који је у Бечићима посјетио четврту овогодишњу смјену од 137 дјеце из девет општина и градова из Републике Српске, изразио је задовољство што је у прилици да проведе вријеме са овим малишанима, те да се увјери да им је вријеме квалитетно испуњено.

"Већ 19. годину смо омогућили дјеци из Републике Српске да дођу на море, да се друже, стичу нова пријатељства, али и да прођу важну фазу социјализације, што је један од најзначајнијих циљева овог пројекта", рекао је Шеранић.

Он је навео да је више од 27.000 дјеце прошло кроз пројекат, који један од најбољих и најхуманијих које има Република Српска, те да у овом подухвату учествује и велики број волонтера, васпитача и координатора.

Директор Фонда за дјечију заштиту Републике Српске Недељко Јовић рекао је да о квалитету и значају пројекат најбоље говори његово трајање дуго готово двије деценије. Он сматра да је новац уложен у овај пројекат искориштен на прави начин.

"Пружамо директну услугу дјеци, разговарамо о њиховим проблемима, те ћемо се трудити да у наредном периоду оваквих пројеката буде и више", рекао је Јовић.

Смиљана Велимир из Лакташа, мајка дјечака са сметњама у развоју, рекла је да није први пут да бораве у Бечићима у оквиру овог пројекта, те да је за њеног малишана од великог значаја боравак на мору међу вршњацима.

"Значе нам много ове активности, јер је у првом плану дружење, играње и пјевање", рекла је Велимирова.

Дјеца су за министра и остале госте уз помоћ васпитача и аниматора, који раде са њима током боравка, извела приредбу и показала своје пјевачке и друге таленте и вјештине, а које развијају на радионицама током боравка у Бечићима.

Јединствени пројекат "Социјализација дјеце Републике Српске" поново се ове године реализује, након прошлогодишње паузе коју је условила пандемија вируса корона.

Уз разумијевање и финансијску подршку Владе Српске, планирано је да у овој години у оквиру програма на море отпутује укупно 12 смјена, односно група дјеце и одраслих, у периоду од 6. јуна до 22. септембра.

Пројекат ће обухватити до 2.000 учесника, од којих 80 одсто дјеце, а организација је прилагођена епидемиолошкој ситуацији, уз поштовање свих превентивних мјера, с циљем заштите здравља дјеце. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.