Sign In

Уручена одликовања за још 25 домова здравља у Републици Српској

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић данас је на свечаности у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву уручио одликовања „Медаља заслуга за народ“ директорима још 25 домова здравља у Републици Српској, a које је, поводом 9. јануара - Дана Републике, додијелила предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић.


„Ово је велико признање за цијели здравствени систем у Републици Српској, јер су здравствене установе препознате као неко ко је дао свој максимум када је у питању збрињавање грађана у протеклом периоду. То је уједно и подстек свима нама да и у наредном периоду наставимо да радимо на најбољи могући начин“, рекао је министар Шеранић, уједно захваљујући свим здравственим радницима у Републици Српској и за велики лични допринос који су дали у борби са пандемијом вируса корона. 

Министар Шеранић је нагласио да ће се наставити са пружањем подршке финансијској одрживости здравствених установа, а тиме и сигурности здравствених радника да одговоре на изазове који слиједе. Он је подсјетио да је Влада Републике Српске на почетку прошле године за финансирање рада здравствених установа издвојила додатних 52 милиона конвертибилних марака, што ће бити реализовано и ове године.

Одликовања предсједника Републике Српске данас су уручена домовима здравља: Берковићи, Билећа, Братунац, Чајниче, Фоча, Гацко, Хан Пијесак, Источно Сарајево, Калиновик, Љубиње, Милићи, Невесиње, Пале, Рогатица, Рудо, Соколац, Сребреница, Шековићи, Требиње, Трново, Ново Горажде, Вишеград, Власеница, Зворник, Источни Стари Град.    

Министар Ален Шеранић, подсјећамо, претходно је у Бањој Луци уручио одликовања директорима 30 домова здравља у Републици Српској.

Медаљом заслуга за народ одликовано је свих 55 домова здравља у Републици Српској, за изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спашавању људских живота, као и сваки други вид подршке и улагања херојских напора у борби против пандемије COVID-19, изазване вирусом корона. 

За ове заслуге предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић је одликовала и друге хероје борбе против пандемије вируса корона – Универзитетски клинички центар Републике Српске, све болнице у Републици Српској, Институт за јавно здравство Републике Српске, Фонд здравственог осигурања Републике Српске, као и Републичку управу цивилне заштите Републике Српске. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.