Sign In

27,85 милиона евра за дистрибуцију филмова

Објављено:

​​У оквиру Програма ЕУ Креативна Европа 2014 – 2020, потпрограм Медији, отворен је Позив за достављање приједлога пројеката „Подршка за дистрибуцију ненационалних филмова - Аутоматска шема агената за дистрибуцију и продају". Позив се реализује у оквиру двије акције а рокови за подношење пројектних приједлога су:

  • Акција 1 - Подршка дистрибутерима 08.09.2020. године до 17:00 часова;
  • Акција 2 - Подршка продајним агентима 29.10.2020. године до 17:00 часова.

У оквиру специфичног циља промоције транснационалне циркулације, један од приоритета потпрограма МЕДИА је подршка театарској дистрибуцији са транснационалним маркетингом, брендирањем, дистрибуцијом и изложбом аудиовизуелних дјела.

Акција 1 - Подршка дистрибутерима се односи на:

Подносилац пријаве мора буде европски дистрибутер кинематографије/позоришта који се бави комерцијалним активностима намијењеним да скрену пажњу широкој публици на филм у сврху експлоатације у биоскопима. То ће бити главна дјелатност предузећа или подјеле компаније.

Акција 2 - Подршка продајним агентима:

Подносилац захтјева мора да буде европски агент за продају, да дјелује као посредник за продуцента, који се специјализовао за комерцијалну експлоатацију филма маркетингом и лиценцирањем филма дистрибутерима или другим купцима у иностранству. Сви кандидати морају бити регистровани у некој од земаља које учествују у потпрограму МЕДИА и бити у власништву директно или већинским учешћем, од стране држављана из таквих земаља.

Укупни расположиви буџет Позива је 27 850 000 евра, а износи средстава по акцијама су подијељени како слиједи:

  • Акцији 1 - Подршка дистрибутерима - 24,35 милиона евра;
  • Акцији 2 - Подршка продајним агентима 3,5 милиона евра.

Детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој интернет страници: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/distribution-automatic-support-2020_en.

Потпрограм МЕДИА пружа подршку за успостављање система подршке за дистрибуцију ненационалних европских филмова кроз позоришну дистрибуцију и на свим осталим платформама као и за међународне продајне активности, титловање, синхронизација, аудио-опис аудиовизуелних дјела.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.