Sign In

Министар Клокић отворио конференцију о заштити финансијских интереса ЕУ

Објављено:

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић отворио је конференцију „Заштита финансијских интереса ЕУ: коришћење административних добрих пракси и сарадња са истражним органима" која се у организацији министарства, Универзитета у Бањој Луци и партнера из Италије, одржава у Административном центру Владе Републике Српске.

У свом уводном обраћању, министар Клокић је нагласио важност пројекта ECO for PIF у процесу изградње институционалних капацитета Републике Српске за управљање фондовима Европске уније, те је представио конкретне активности које Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу спроводи у својству републичког координатора за реализацију финансијских инструмената Европске уније. Учеснике конференције поздравили су и декан Правног факултета Универзитета у Бањој Луци проф. др Жељко Мирјанић и продекан за научноистраживачки рад на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци проф. др Горан Поповић.

На Конференцији учествује око 70 представника институција Републике Српске, Универзитета у Бањој Луци, те партнери из Италије. Учесници Конференције имају прилику да се упознају са административним праксама за борбу против финансијских неправилности и превара у Европској унији као и да размјене искуства и примјере добре праксе.

Конференција се одржава у оквиру пројекта „Рано откривање и спречавање неправилности и превара у управљању финансијским средствима ЕУ" (енг. Early Correcting Operations for Preventing Irregularities and Fraud through Administrative Measures and Active Learning – ECO for PIF).

Пројекат ECO for PIF је финансиран из Програма ЕУ Херкул 2014-2020 и исти има за циљ унапређење борбе против превара и неправилности у управљању и извјештавању о реализацији фондова ЕУ. Трајање пројекта је од 1. марта 2019. године до 31. маја 2020. године. До сада су у оквиру пројекта одржане двије конференције и три вебинара, а до краја пројекта планирано је одржавање још двије конференције и два вебинара.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.