Sign In

Мрежно партнерство у области цивилне заштите

Објављено:

У оквиру Програма ЕУ Механизам цивилне заштите Европске уније (UCPM) објављен је Позив за достављање приједлога пројеката „Мрежно партнерство". Рок за достављање приједлога пројеката је 01. јун 2021. године до 17:00 часова.

Циљеви Позива:

  • Дизајнирати, развити и примијенити мултидисциплинарне тематске заједнице (експертске центре) за заинтересоване стране у цивилној заштити и управљању катастрофама;
  • Развити капацитете и примјењене научне активности које доприносе изградњи и размјени знања, стручности и вјештина у цивилној заштити и управљању катастрофама.

Приједлог пројекта мора да поднесе конзорцијум којег чине најмање пет апликаната и који:

  • Мора укључити најмање три кандидата из најмање три различите државе чланице ЕУ;
  • Може да укључи кандидате из земаља које нису чланице ЕУ;
  • Један кандидат мора дјеловати као координатор и бити одговоран за управљање акцијом, подношење извештаја и резултата и као посредник за све контакте са Комисијом;
  • Координатор мора бити јавни субјект цивилне заштите из државе чланице ЕУ;
  • Морају бити укључени кандидати са различитим искуством и стручношћу, укључујући академску заједницу, научне центре, центре за обуку, органе цивилне заштите и међународне организације.

Буџет Позива износи 1,000,000 евра.

Детаљне информације доступне су ОВДЈЕ.

Унија мреже знања цивилне заштите основана је у оквиру Механизам цивилне заштите Европске уније (UCPM) са циљем да подржати стручњаке, практичаре, креаторе политика, истраживаче, тренере и волонтере у свакој фази циклуса управљања катастрофама путем умрежавања, партнерстава, могућности сарадње и приступа стручности и добрим праксама.

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.