Sign In

Одржан Шести састанак Привременог ИПА 2 одбора

Објављено:

​Дана 25. фебруара 2020. године одржан је Шести састанак Привременог ИПА 2 одбора у чијем раду су учествовали и представници институција Републике Српске. Током састанка разговарано је о начину утврђивања потреба за финансирање у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА 3), моделу реализације финансијских инструмената ЕУ за период 2021-2027 у БиХ те изради Годишњег извјештаја о спровођењу ИПА 2 за 2019. годину.

Процес припреме за израду стратешког одговора БиХ за ИПА 3  је започео фазом идентификације потреба у оквиру које се дефинишу стратешки приоритети Републике Српске/БиХ који би могли да буду финансирани у оквиру програма ИПА 2021-2027. Током састанка договорени су даљи кораци на успостављању система спровођења ИПА 3 уз примјену одредби Одлуке о систему координације процеса европских интеграција у БиХ. У периоду до усвајања правног оквира за ИПА 3, БиХ је у обавези да идентификује стратешке приоритете и успостави ефикасан механизам координације процеса реализације ИПА 3.

На састанку су из Републике Српске учествовали представници Министарства за европске интеграције и међународну сарадње и Министарства финансија.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.