Sign In

Одржава се четврти састанак Пододбора за иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ

Објављено:

​Четврти по реду састанак Пододбора за иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ одржава се 20. фебруара 2020. године у Бриселу. У складу са дневним редом и припремљеним документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима образовања и обука, информационог друштва и медија, истраживања и иновација, запошљавања и социјалне политике и другим темама које покрива овај пододбор.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства саобраћаја и веза, Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, Министарства здравља и социјалне заштите, Министарства просвјете и културе, Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу, Републичког педагошког завода, Агенције за акредитацију високошколских установа, Фонда здравственог осигурања и Гендер центра – Центра за једнакост и равноправност полова.

Пододбор за иновације, информационо друштво и социјалну политику између ЕУ и БиХ један је од седам заједничких техничких тијела ЕУ и БиХ, формираних за праћење спровођења обавеза које проистичу из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу 1. јуна 2015. године
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.