Sign In

Подршка организацијама цивилног друштва

Објављено:

Балканска мрежа за развој цивилног друштва (BCSDN) објавила је Позив за достављање приједлога пројеката „Ad hoc грантови за подршку", који финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Рок за подношење пријава је до краја 2021. године или док се не исплате сва расположива средства.
Ad hoc подршка је инструмент који је успостављен како би се обезбиједило брзо финансирање организација цивилног друштва (ОЦД) када нема довољно времена за дјеловање кроз стандардни поступак додјеле грантова.
Предметни позив пружа подршку за:

  • Непосредне потребе;
  • Иновације.

На предметни позив могу се пријавити невладине и непрофитне организације цивилног друштва, платформе, удружења, фондације, регистроване у најмање једној земљи Западног Балкана.
Буџет Позива износи 340,000 евра.
Детаљне информације доступне су ОВДЈЕ.
Балканска мрежа за развој цивилног друштва (BCSDN) је мрежа од 14 организација цивилног друштва из 11 земаља Балкана (Албанија, BiH, Бугарска, Хрватска, Косово*, Румунија, Црна Гора, Северна Македонија, Словенија, Србија и Турска). Циљ BCSDN је ојачати цивилно друштво и утицати на европске и националне политике у правцу повољнијег окружења за развој цивилног друштва како би се осигурале одрживе и функционалне демократије на Балкану.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.