Sign In

Позив за достављање приједлога - Дијалог за будућност

Објављено:

​​У оквиру Регионалног програма Уједињених нација (УНДП) „Промоција дијалога и друштвене кохезије, у и између, Босне и Херцеговине (БиХ), Црне Горе и Републике Србије (Дијалог за будућност)", објављен је Позив за достављање пројектних приједлога.

У Позиву могу да учествују јавне установе, јединице локалне самоуправе и организације цивилног друштва из Републике Србије, БиХ и Црне Горе.

Рок за достављање пројектних приједлога је 09.02.2020. године.

Заједничким Регионалним програмом „Дијалог за будућност" жели се ојачати повјерење између различитих друштвених група и народа путем структурисаних прилика за дијалог, кроз дјеловање и препоруке за побољшање јавних политика.

Регионални програм укључује:

  • подршку дијалогу и дјеловању према заједнички идентификованим приоритетима;
  • јачање адолесцената и младих за конструктивни ангажман и лидерство;
  • подстицање међукултуралног дијалога;
  • јачање објективног медијског извјештавања и позитивног извјештавања;
  • јачање дјевојака и жена за већи друштвени ангажман.

Буџет овог позива износи 600 000 америчких долара, а буџети по појединачним пројектима се крећу у распону од 10 000 до 40 000 америчких долара. 

Прекогранично партнерство је елиминаторни критеријум те апликанти из Републике Српске/БиХ морају имати минимално једну партнерску организацију из Србије или Црне Горе или из обје земље.

Детаљне информације о Позиву доступне су на сљедећој интернет страници: http://procurement-notices.undp.org/view_notice.cfm?notice_id=62265.

Регионални програм Дијалог за будућност почео је у јануару 2019. године, а заједнички га спроводе УНДП, УНИЦЕФ и УНЕСЦО, у партнерству са државним институцијама у Босни и Херцеговини, Црној Гори и Републици Србији. Програм финансира Фонд Уједињених нација за изградњу мира.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.