Sign In

Централна јединица за хармонизацију

 ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Вршилац дужности руководиоца Централне јединице за хармонизацију: Милорад Нешић
​ 
Централна јединица за хармонизацију предлаже прописе из области финансијског управљања и контроле и интерне ревизије, и врши надзор над примјеном усвојених прописа. Припрема за Владу консолидовани годишњи извјештај о систему финансијског управљања и интерне контроле у институцијама јавног сектора. Припрема годишње извјештаје о функцији интерне ревизије у јавном сектору Републике Српске.
Ради успостављања и одржавања ефикасног система финансијског управљања и интерне контроле, ЦЈХ сарађује са структурама у институцијама јавног сектора Републике Српске које ​су одговорне за систем финансијског управљања и интерне контроле.
Ради успостављања и одржавања одговарајуће структуре ефикасних јединица за интерну ревизију, ЦЈХ сарађује са јединицама за интерну ревизију које су успостављене у институцијама јавног сектора Републике Српске.
Ради успостављања и одржавања ​​захтјеваног нивоа знања и вјештина особља одговорног за систем финансијског управљања, интерних контрола и интерне ревизије, ЦЈХ сарађује са академском заједницом, и међународним професионалним организацијама и асоцијацијама.
Ради размјене најбољих пракси из области финансијског управљања, интерне контроле и интерне ревизије у јавном сектору, ЦЈХ сарађује са  водећим структурама ЕК и Земаља Чланица ЕУ, које су задужене за наведене активности и са Главном службом за ревизију.
 
Централна јединица за хармонизацију је организована у четири Одјељења:

12.1. Одјељење за регулисање и надзор система финансијског управљања и  контроле
12.2. Одјељење  за регулисање и надзор функције интерне ревизије
12.3. Одјељење  за информације и комуникације из дјелокруга активности ЦЈХ
12.4. Одјељење за припрему програма за обуку интерних ревизора и ФМЦ особља и 
надзор над провођењем програма за обуку


Телефон: 
+387 51 339 723
​Факс: +387 51 339 645
Адреса: Трг Републике Српске 1, 78000 Бања Лука

 
Новости Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.