Sign In

Министарка Видовић у интервјуу за Радио Републике Српске најавила даљу подршку привреди

Објављено:

Влада Републике Српске упутила је у Народну скупштину Приједлог Буџета Републике Српске и Програма економских реформи за идућу годину, очекујући да процедура ступања на снагу годишњих докумената буде завршена до краја године

Ово је у емисији Отворено речено Радија Републике Српске изјавила министар финансија Зора Видовић, која је потврдила да је Буџетом предвиђено повећање пензија и задржавање достигнутог нивоа плата.

Она је истакла да је, осим значајне материјалне подршке здравству, посебна пажња усмјерена за помоћ привреди, првенствено кроз Компензациони фонд који ће располагати са око 90 милиона марака.

- У овој години уводимо и мјеру, која је некада и раније била, па је укинута, а односи се на на то да сви послодавци који у овој години запосле раднике имаће за читаву годину враћене порезе и доприносе. За то смо предвидјели пет милиона марака. Пет милиона КМ биће издвојене и за нове технологије за све оне послодавце који унаприједе своју производњу. И даље ћемо вршити поврат пореза и доприноса за све оне који повећају плате и за то ће бити издвојено пет милиона марака - рекла је Видовић за Радио Српске.

Буџет за пољопривреду за 2021. годину износиће 75 милиона марака, као и ове године.

-  За самозапошљавање бораца, инвалида и дјеце погинулих бораца биће издвојено три милиона марака. Из буџета ми имамо 150 милиона марака гранта за здравство и финансираћемо све инвестиције у здравству - истакла је Видовић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.