Sign In

Министарство финансија позива све заинтересоване да учествују у јавној расправи о фискализацији

Објављено:


Министарство финансија Републике Српске, уз подршку Привредне коморе Републике Српске, организује у уторак, 23.11.2021. године, са почетком у 12 часова у просторијама Привредне коморе Републике Српске, сала Јахорина, јавну расправу о Нацрту закона о фискализацији Републике Српске. С обзиром на епидемиолшке препоруке, број учесника ће бити ограничен на максимално 50 присутних у сали, па је заинтересованим грађанима омогућено да у јавној расправи учествују и онлајн. Регистрација се може обавити према инструкцијама са интернет страница Министарства финансија и Привредне коморе.

Народна скупштина Републике Српске разматрала је Нацрт овог закона на 18. редвној сједници и усвојила Закључак да се Нацрт закона о фискализацији упути на јавну расправу, јер се њиме уређују питања која су од посебног значаја за грађане и о којима је неопходно да се најшире консултују заинтересовани органи и организације, привредна друштва, научне и стручне институције. Министарство финансија Републике Српске тим поводом позива све заинтересоване субјекте, физичка и правна лица да учествују у расправи и својим приједлозима и сугестијама допринесу доношењу што квалитетнијег законског рјешења.

Разлози за доношење новог закона, садржани су у потреби даљег развијања и унапређења постојећег система фискализације, који ће довести до повећања степена контроле над прометом робе и услуга, а самим тим и повећања пореских прихода и смањењу „сиве економије".

Нацрт закона о фискализацији је доступан јавности на интернет страници Министарства финансија Републике Српске - линк, и Привредне коморе Републике Српске и Народне скупштине Републике Српске - https://komorars.ba/poziv-na-javnu-raspravu-o-nacrtu-zakona-o-fiskalizaciji-rs/, а на овом линку се налазе и параметри за пријаву онлајн учешћа. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.