Sign In

Састанак министара финансија и европских интеграција и међународне сарадње са делегацијом УНДП

Објављено:

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић разговарали су данас у Бањалуци са резидентном представницом Развојног програма Уједињених нација (УНДП-а) Стелианом Недером о заједничким пројекатима и будућој сарадњи која ће се првенствено базирати на убрзаном социо-економском опоравку од посљедица пандемије у 2021. години.

На састанку је констатовано обострано задовољство досадашњом реализацијом компоненте  Финансијски механизам у оквиру Пројекта интегрисаног локалног развоја у Републици Српској и БиХ, у којем учествују и Министарство управе и локалне самоуправе и Инвестиционо развојна банка са јединицама локалне самоуправе у Републици Српској. Одабир појединачних пројеката за бесповратна средства, у оквиру Пројекта, врши се на основу методолошких смјерница и расписаног конкурса путем Инвестиционо развојне банке.

Финансијски механизам Пројекта интегрисаног локалног развоја у Републици Српској је започео од 2014. године, уз финансијску подршку Владе Швајцарске и суфинансирање из Буџета Републике Српске. Укупна вриједност пројекта је 5,2 милиона КМ, а Влада Републике Српске јe за те намјене до сада одобрила 2,6 милиона КМ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.