Sign In

Верификација преостале старе девизне штедње до 5. марта 2021. године

Објављено:

Министарство финансија Републике Српске обавјештава власнике старе девизне штедње чије измирење је у надлежности Републике Српске, а који још нису извршили верификацију својих потраживања да то могу да учине до 5. марта 2021. године.

У Републици Српској је од износа од 774,9 милиона КМ из Закона о унутрашњем дугу Републике Српске до сада верификовано 84,7% односно 656,4 милиона КМ старе девизне штедње за 54.630 лица. Од наведеног износа, кроз готовинске исплате и исплате доспјеле номиналне вриједности по емитованим обвезницама измирено је 622,5 милиона КМ. Преостали износ од 33,9 милиона КМ номиналне вриједности обвезница, ће према плану доспијећа бити измирена до краја 2023. године.

За преосталих 15,3% штедње која није верификована, отворен је нов рок за верификацију, како би потражиоци имали могућност подношења захтјева и остварили право на поврат старе девизне штедње.

Захтјев за верификацију рачуна старе девизне штедње подноси се Агенцији за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ), а подаци о неопходној документацији су објављени у Јавном позиву за подношење захтјева за верификацију, као и на интернет страници Министарства финансија Републике Српске, рубрика Најаве - линк
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.