Sign In

Помоћник министра Јелена Старчевић на састанку о имплементацији дуалног образовања

Објављено:

На Економском факултету Универзитета у Новом Саду је од  04. до 06. јула одржан састанак Управног одбора и тренинг особља на ERASMUS+ пројекту "Јачање институционалних капацитета за имплементацију дуалног образовања у сектору високог образовања у БиХ - DUALSCI ".

У име Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво састанку је присуствовала помоћник министра Јелена Старчевић, која је учесницима представила легислативни оквир Републике Српске и могућности за увођење дуалног модела образовања у Српској.

У оквиру пројекта развијен је генерички модел програма дуалног студија, а у наредном периоду ће се развијати пилот програми по моделу дуалног образовања у различитим областима (медицина, шумарство, пословна економија) који подразумијева тијесну везу између привредног сектора и високошколских установа у реализацији наставног процеса.

У пројекту учествују четири  високошколске установе из  земаља ЕУ и четири из БиХ, међу којима је и Универзитет у Источном Сарајеву. Пројекат је почео 2020. године и траје до 2023. године. 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.