Sign In

Расписан Конкурс за суфинансирање програма међународне научноистраживачке сарадње вриједан укупно 100.000 КМ

Објављено:

​Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске расписало је данас Конкурс за суфинансирање програма међународне научноистраживачке сарадње у 2022. години вриједан укупно 100.000 КМ. Према овом конкурсу, Министарство ће суфинансирати учешће истраживача на научним скуповима у иностранству и учешће у научноистраживачким програмима Европске уније.

Пријаву на конкурс за учешће истраживача на научним скуповима у иностранству заједнички подносе кандидат и научноистраживачка организација у којој је кандидат запослен или студира, а научноистраживачка организација мора бити уписана у регистар који се води при Министарству. Поред осталог, пријављени кандидат треба да има научно, односно наставно-научно или сарадничко звање.

Министарство одобрава суфинансирање котизације за учешће на научном скупу и путних трошкова, при чему се, зависно од расположивих финансијских средстава, првенствено суфинансира котизација. У складу са Планом расподјеле буџетских средстава Министарства за 2022. годину, укупна средства за ову намјену износе 50.000 KM.

За стимулисање учешћа научноистраживачких организација из Републике Српске у Оквирним програмима Европске уније за истраживање и развој, Министарство финансијски подржава научноистраживачке организације уписане у Регистар научноистраживачких организација. За учешће у оквирним програмима финансијски подржава припремне активности на изради пројектних приједлога и одобрене пројекте,  при чему се првенствено пружа подршка пријавама за програм Хоризонт Европа и координаторима који у претходном периоду нису финансијски подржани. Укупна средства за ову намјену износе 50.000 KM.

Пријаве са документацијом достављају се поштом на адресу Министарства или директно на централни протокол Владе Републике Српске, а рок је 31.10.2022. године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.