Sign In

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске и компанија Мтел договорили обезбјеђивање приступа интернету за ђаке и здравствене установе

Објављено:

Како би у ситуацији борбе са епидемијом вируса корона обезбиједили неопходан приступ интернету ђацима и студентима, министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић састао се са генералним директором Мтела Марком Лопичићем и сарадницима, како би у сарадњи са овом компанијом обезбиједили интернет за све у образовном систему.

На састанку, на којем су присуствовали и извршни директор за технику Миодраг Војиновић и извршни директор за маркетинг и продају Радмила Бојанић, закључено је да је у овом тренутку важно пружити могућност свим ученицима и студентима приступ интернету, како би се образовни процес у ванредној ситуацији ипак могао проводити.

С тим у вези, свим корисницима мобилне телефоније Мтел ће омогућити бесплатан приступ сајту www.rtrs.tv , како би ученици основних школа могли пратити наставу и гледати поновно садржај који су евентуално пропустили.

Како би се и свим средњошколцима и студентима омогућио приступ интернету за потребе онлајн наставе, на састанку је договорено да ће Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво и Министарства просвјете и културе, доставити информације о средњошколцима и студентима који немају приступ интернету, а компанија Мтел ће им додијелити бонус од 15 GB саобраћаја мјесечно, без накнаде, до краја школске године.

Поред наведеног, компанија Мтел ће и свим универзитетским клиничким центрима, те свим домовима здравља и болницама у Републици Српској, ЈЗУ Институту за јавно здравство и Републичкој управи за инспекцијске послове Републике Српске, повећати приступ интернету - дупло, тамо гдје то технички услови дозвољавају. Ова одлука се односи и на сва зависна друштва компаније Мтел, односно и на кориснике Мтел-а, Блицнет-а, Телрад Нет-а и Елта-кабела.

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво ће и у наредном периоду комуницирати са компанијом Мтел, као и са свим осталим привредним субјектима који у овом тренутку могу да допринесу и помогну области образовања у ванредним условима.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.