Sign In

Обавјештење везано за спровођење одобрених научноистраживачких програма и пројеката и подношење извештаја о њиховој реализацији у току трајања ванредне ситуације (пандемија ковид - 19)

Објављено:

 

У овим  ванредним  околностима које је изазвала пандемија Ковид -19 желимо да пружимо подршку нашој научноистраживачкој заједници, те обавјештавамо све кориснике средстава Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво да се у периоду трајања ванредне ситуације (Пандемија Ковид- 19) одгађа њихова обавеза подношење Извјештаја о реализацији програма и пројеката.

Такође, препоручујемо свим корсницима средстава да се писмено обрате Министарству уколико у току реализације пројеката и програмских активности настану проблеми везани за реализацију јавних  набавки, теренских истраживања, одлазака на научне скупове, публиковање научних публикација и сл., како бисмо им издали сагласност за продужење рока реализације предметне активности у складу са постписаним уговором о суфинансирању.

Координаторе научноистраживачких пројеката позивамо да, у складу са могућностима наставе са активностима и прилагоде их постојећим околностима. Уколико су у немогућности да реализују неку од планираних активности због поменуте ситуације могу Министарству доставити захтјев за измјене у одобреном буџету за реализацију пројекта  (нпр. одгођење научне конференције и сл.).

Када Министарство изда сагласност да се тражене измјене у буџету могу извршити, корисник средстава може доставити скениран ревидирани образац буџета усклађен са одобреним измјенама. 

За све информације везане за извјештавање, као и реализацију пројекта и програма можете се обратити на мејл адресу: b.savic@mnrvoid.vladars.net  и телефон: 051/338-717.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.