Sign In

Објављена коначна ранг-листа студената који су конкурисали за стипендију из Фонда „Др Милан Јелић“ за академску 2022/2023. годину

Објављено:

На конкурсe Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Фонда „Др Милан Јелић" за додјелу стипендија редовним студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и високошколским установама у иностранству за академску 2022/2023. годину пристигло је укупно 334 пријавe за сва три циклуса студија од чега је 306 пријавa задовољило услове прописане конкурсима.

Студентима првог циклуса студија на универзитетима у Републици Српској и Босни и Херцеговини додијељено је укупно 83 стипендијe за академску 2022/2023. годину у мјесечном износу од 400,00 КМ за 9 мјесеци студија, док је за студенте на високошколским установама у иностранству додијељено укупно 47 стипендијa. Мјесечни износ стипендије студентима првог циклуса студија на високошколским установама у Pепублици Македонији, Словенији, Србији, Хрватској или Црној Гори износи 500,00 КМ и 800,00 КМ за студенте који студирају на високошколским установама у иностранству.

Добитници стипендије Фонда „Др Милан Јелић" у категорији иностраних студената првог циклуса студија за текућу академску годину успјешни су студенти престижних универзитета Leiden University, London School of Economics and Political Science и University of Rochester.

Студентима другог циклуса студија на домаћим и иностраним универзитетима, од укупно 18  пријава, додијељено је 6 годишњих стипендије у износу од по 5.000,00 КМ, док је студентима трећег циклуса студија додијељено 11 годишњих стипендија, од укупно 37 пријава, у износу од по 10.000,00 КМ за текућу академску годину.  

Од настанка идеје о додјељивању стипендија Фонда „Др Милан Јелић" додијељено је 2.642 годишње стипендије студентима првог, другог и трећег циклуса студија на универзитетима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и високошколским установама у иностранству у укупном износу од преко 12.8 милиона КМ. Годишњи грант за додјелу стипендија најуспјешнијим студентима из Фонда „Др Милан Јелић" износи 750.000,00КМ.

Коначну ранг-листу студената првог циклуса студија можете погледати овдје

Коначну ранг-листу студената другог циклуса студија можете погледати овдје

Коначну ранг-листу студената трећег циклуса студија можете погледати овдје

Студенти који су остварили право на додјелу стипендија биће благовремено обавјештени о начину и терминима потписивања уговора о стипендијама.

Преглед бодованих резултата студената првог циклуса студија у науци и умјетности можете погледати овдје 

Преглед бодованих резултата студената другог циклуса студија у науци и умјетности можете погледати овдје 

Преглед бодованих резултата студената трећег циклуса студија у науци и умјетности можете погледати овдје
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.