Sign In

Министар Рајчевић: Подршка Студентском позоришту

Објављено:

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић рекао је да ће ресорно министарство подржати дигитализацију Студентског позоришта и набавку неопходне опреме.

-То планирамо да ријешимо или у сопственој режији или путем неких друштвено одговорних компанија из области информационо-комуникационих технологија - рекао је министар Рајчевић који је данас посјетио Студентско позориште Бањалука и са позоришним режисером Александром Пејаковићем и члановима овог позоришта разговарао о новој, 45. позоришној сезони и активностима у вези са припремама Петог фестивала студентског позоришта "Кестенбург".

Он је рекао да Студентско позориште заслужује подршку са највиших инстанци, с обзиром на њихову каријеру коју карактеришу и наступи на страним сценама.

Министар Рајчевић је рекао да је данас имао прилике да чује да је ово позориште било и у Јужној Кореји и да их, вјероватно, очекује пут и у САД, што, како је оцијенио, представља један вид промоције домаће културе и студентског стваралаштва.

-Министартво и даље стоји на располагању и сигурно је да ћемо у наредном периоду да подржимо све иницијативе које долазе од овог позоришта - истакао је Рајчевић.

Режисер Бањалучког студентског позоришта Александар Пејаковић рекао је да је министар Рајчевић пружио пуну подршку овој установи и истакао да ће Министарство помоћи реализацију опремања гледалиште новим столицама, због чега нова сезона и носи назив "Сто лица".

Пејаковић је истакао је Рајчевић упознат о сарадњи коју Позориште има са Академијом умјетности Универзитета у Бањалуци и Ректоратом, а која је на високом нивоу.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.