Sign In

Прописи у припреми

Објављено:

08.05.2023. године

у складу са чланом 4. СМЈЕРНИЦА за поступање републичких органа управе о учешћу јавности и консултацијама у изради закона („Службени гласник Републике Српске" бр. 123/08 и 73/12), Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, у циљу обављања јавних консултација, позива сва заинтересована лица да доставе своје коментаре, примједбе и сугестије на Уредбу о медицинском вјештачењу у пензијском и инвалидском осигурању.

Коменатре, примједбе и сугестије можете доставити на адресу: Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, Трг Републике Српске 1, 78000 Бања Лука или путем електронске поште на адресу:  e.basalo@mpb.vladars.net ; r.klickovic@mpb.vladars.net ; m.mitrovic@mpb.vladars.net до 17.08.2023. године.

8-5-23 RADNI MATERIJAL - NOVA UREDBA sa obrazloženjem MAJ 2023.doc

04.08.2020. године

У складу са тачком 4. Смјерница за поступање републичких органа управе о учешћу јавности и консултацијама у изради закона („Службени гласник Републике Српске", бр. 123/08 и 73/12), Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, у циљу обављања јавних консултација, позива сва заинтересована лица да доставе своје коментаре и сугестије на Правилник о евиденцијама незапослених лица.

Коментаре и сугестије можете доставити на адресу: Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, Трг Републике Српске 1, 78000 Бања Лука, или путем електронске поште на адресу m.vasic@mpb.vladars.net; r.klickovic@mpb.vladars.net; m.mitrovic@mpb.vladars.net до 12.08.2020. године.

правилник о евиденцијама незапослених лица 04.08.2020_.doc


24.06.2020. године

У складу са тачком 4. Смјерница за поступање републичких органа управе о учешћу јавности и консултацијама у изради закона („Службени гласник Републике Српске", бр. 123/08 и 73/12), Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, у циљу обављања јавних консултација, позива сва заинтересована лица да доставе своје коментаре и сугестије на Преднацрт Закона о измјенама и допунама Закона о професионалној рехабилитацији, оспособљавању и запошљавању инвалида   и Закона о заштити од узнемиравања на раду.

Коментаре и сугестије можете доставити на адресу: Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, Трг Републике Српске 1, 78000 Бања Лука, или путем електронске поште на адресу m.vasic@mpb.vladars.net; r.klickovic@mpb.vladars.net; m.mitrovic@mpb.vladars.net до 09.07.2020. године.


24.05.2019. године
Влада Републике Српске је на својој 21. сједници одржаној 24. маја 2019. године усвојила Нацрт Закона о измјенама и допунама Закона о посредовању у  запошљавању и правима за вријеме незапослености.

 

 
Текст утврђеног нацтра Закона можете преузети на линку испод: 

 
_______________________________________________​​

 
28.05.2019. године

 
У складу са Смјерницама за поступање републичких органа управе о учешћу јавности и консултацијама у изради закона ("Службени гласник Републике Српске" бр. 123/08) на овој страници се објављују преднацрти прописа који су тренутно у припреми. 

 Радна група за израду нацрта Закона о измјенама и допунама Закона о штрајку, коју чине представници: Министарства рада и борачко инвалидске заштите, Републичке управе за инспекцијске послове,  Савеза синдиката Републике Српске, Конфедерације синдиката Републике Српске и Уније удружење послодаваца Републике Српске сачинила је преднацрт Закона о измјенама и допунама Закона о штрајку, који можете преузети на линку испод: 

 

 

 
Сва заинтересована лица евентуалне приједлоге, примједбе и сугестије на преднацрт Закона могу доставити у писаној форми на службену адресу Министарства рада и борачко инвалидске заштите​: Трг Републике Српске бр. 1, Бања Луке, или путем електсонске поште на адресу: mpb@mpb.vladars.net у року од 15 дана од дана објаве, односно до 12.06.2019. године.

 
НАПОМЕНА: Текст преднацрта Закона није лекторисан. 
________________________________________________

  1.  

 


 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.