Sign In

Министар Милуновић позвао грађане на масовну имунизацију

Објављено:

​Министар рада и борачко инвалидске заштите Душко Милуновић позвао је данас грађане да се вакцинишу ради заштите од вируса корона, јер постоји довољан број вакцина и врло је важно да проценат имунизације становништва буде што већи.
"Имали смо проблем са вирусом корона у протеклој години. Имунизација је значајна да бисмо очували животе и здравље становништва, а кроз то и привреду, да би нормално функционисала као и, уосталом, сви сегменти друштва", рекао је Милуновић новинарима након посјете пункту за вакцинацију на Бањалучком велесајму током ревакцинације ратних војних инвалида из Организације ампутираца "УДАС" другом дозом руске вакцине "спутњик ве".

Он је навео да ресорно министарство дуго сарађује са "УДАС"-ом, који је, како је оцијенио, најорганизованија организација проистекла из Одбрамбно-отаџбинског рата, са око 4.500 чланова, за које урадила и социјалну карту.

Милуновић је додао да су чланови тог удружења реализовали бројне програме који су имали за циљ да унаприједе положај или се побољшају животни услови ове категорије становништва.

Он је за вакцинални пунк на Бањалучком велесајму рекао да је добро организован и највећи је у Српској.

"Фасцинирала ме организација на импровизованом простору, а од руководства сам чуо да су преузели искуства из Србије која је водећа у регуону, ако не и шире", навео је Милуновић.

Директор бањалучког Дома здравља Невена Тодоровић рекла је да је у току ревакцинација другом дозом вакцине "спутњик ве" и у плану је да се током дана на овом вакциналном пукту аплицира око 1.500 доза.

Према њеним ријечима, ревакцинација овом вакцином наставиће се сутра и највјероватније у четвртак ујутро.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.