Sign In

Поједине локалне заједнице неодговорне према угроженим борцима

Објављено:

​Министар рада и борачко-инваидске заштите Репубике Српске Душко Милуновић поново је позвао локалне заједнице да што прије заврше обраду предмета у вези са јавним позивом за збрињавање социјално угрожених демобилисаних бораца, како би им могла бити пружена помоћ.

Милуновић је нагласио да су одређене локалне заједнице неодговорно понијеле и према борцима и овом рјешењу које, како је истакао, Влада Српске жели да успостави како би побољшала положај наугроженијих демобилисаних бораца.

"До сада су обрађена 11.433 предмета, односно 80 одсто укупно пријављених, док је необрађено 2.837. Највећи број предмета је у граду Бањалука, готово 1.000", рекао је Милуновић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да, осим Бањалуке, најмањи проценат обрађених предмета имају Сребреница, Прњавор, Добој, Лакташи, Козарска Дубица , Шипово, Приједор и Лопаре.

Према његовим ријечима, ове локалне заједнице су обрадиле од 26 до 78 одсто предмета.

"Још једном их позивам да буду одговорни према борцима јер од тога колико ће брзо обрадити предмете зависиће и опредјељење Владе Српске на који начин да ове борце заштитимо", навео је Милуновић.

Милуновић је нагласио да није само ријеч о износу од 100 КМ који је исплаћен, већ ће у наредном педиоду бити пронађен модел да се према броју пријављених, те расположивим финансијским средствима, на квалитезнији начин помогне социјално угроженим демобилисаним борцима. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.