Sign In

Министар Ђокић са представницима америчко-канадског конзорцијума GEDC

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са представницима америчко-канадског конзорицијума Smoother Energy-GEDC, Исаком Сиглом (Isaac Siegal) и Борутом Маросеком (Borut Marosek). Том приликом је одржан састанак и код премијера Радована Вишковића.

На састанку је разговарано о потенцијалима и ресурсима у областима привреде и енергетике којима располаже Република Српска, те о могућностима инвестирања у тим областима.

Министар Ђокић и премијер Вишковић упознали су саговорнике са економском ситуацијом и стањем на домаћем тржишту, те истакли опредјељење Владе Републике Српске да континуирано ради на креирању још повољнијег пословног амбијента за домаће и стране инвеститоре.

Према њиховим ријечима, у Републику Српску добродошли су сви који, заједно са надлежним институцијама, желе посвећено радити на реализацији заједничких пројеката од обостраног интереса.

Представници конзорцијума, који чине америчка компанија Smoother Energy и канадска компанија GEDC, су изразили спремност за успостављање пословне сарадње.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.