Sign In

Министар Ђокић са представницима Групације за промет нафте и нафтних деривата

Објављено:

​Министар енергетике и рударства РС Петар Ђокић разговарао је данас у просторијама Привредне коморе у Бањалуци са представницима Групације за промет нафте и нафтних деривата у Привредној комори.

Једна од тема састанка је била иницијатива ове Групације за измјену Правилника о прегледима опреме под притиском током вијека употребе.

Привредници су указали на то да би примјена овог Правилника, без истовремене примјене таквог правилника у ФБиХ, довела наша привредна друштва у подређен положај у односу на привредна друштва из ФБиХ. Уколико се то деси, како су истакли, предузећа у ФБиХ била би у знатно повлаштенијој позицији када је у питању пословање и дистрибуција робе у посудама под притиском.

Осим тога, на састанку је било ријечи и о проблему законске тачке филтрабилности у љетњем периоду, која би сходно Одлуци о квалитету течних нафтних горива требало да буде -5 за Републику Српску, али одређене контролне куће наводе да је иста 0.

С обзиром да дистрибутери нафте и нафтних деривата имају значајне трошкове за постизање ЦФПП-а од -5, потребно је одредити јединствено и законски исправно тумачење ЦФПП-а за љетњи период.

На састанку је именовано радно тијело Групације, које ће у сталном контакту са представницима ресорног министарства радити на анализи примјене постојећих законских одредби, али и припреми нових рјешења.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.