Sign In

Настава у основним школама од 12. априла

Објављено:

Републички штаб за ванредне ситуације, на данашњој 80. сједници, донио је Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској.
Од понедјељка, 12. априла 2021. године, наставиће се са одвијањем наставе, за ученике од првог до деветог разреда, у просторијама основних школа у Републици Српској, а у складу са Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона од 24.08.2020. године.
Такође, наставља се и са организацијом проширеног програма (продужени боравак и јутарње чување), као и свих спортских и других активности школске дјеце и омладине у просторијама основних школа у Републици Српској.
За ученике средњих школа и даље ће бити организована настава на даљину, у складу са Инструкцијом о организовању васпитно-образовног рада на даљину од 22.03.2021. године.
Истим Закључком задужене су све васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској да, у складу са епидемиолошком ситуацијом, редовно обавјештавају Министарство те уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у школама и прелазак на одвијање наставе на даљину.
Приједлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења. 
Све школе дужне су да се придржавају свих мјера и препорука, те организују рад у складу са актима који су донесени, а који су и даље на снази.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.