Sign In

Обиљежавање Дана сјећања на невине жртве у Доњој Градини

Објављено:

Министар просвјете и културе Наталија Тривић  присуствовала је данашњем парастосу и помену жртвама  злочина-геноцида Независне Државе Хрватске (НДХ) у концентрационом логору Јасеновац  и његовом највећем стратишту Доња Градина, уприличеном  у Спомен-подручју Доња Градина у Козарској Дубици.

Уз поруку да се страхоте страдања невиних жртава на овом подручју никад не забораве  она је указала на важност сјећања на све невине жртве.

„Ни толико година након страдања српског народа у Јасеновцу, Доњој Градини туга и тишина која се надвија над овим простором не пролази. Спознаја да су усташе мучки убили 500.000 Срба, међу којима 20.000 недужне дјеце даје нам за право и обавезу да никада не смијемо да заборавимо те да његујемо сјећање међу генерацијама које стасавају или тек долазе“ истакла је министар Наталија Тривић.

Поред многобројних српских званичника из Српске и Србије, обиљежавању Дана сјећања у Доњој Градини присуствовали су и српски члан и предсједавајући предсједништва БиХ Милорад  Додик, предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић као и предсједник  Републике Србије Александар Вучић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.