Sign In

Одржан први састанак Радне групе за израду стратегије образовања

Објављено:

Министар просвјете и културе Наталија Тривић одржала је састанак са члановима радне групе за израду Стратегије  предшколског, основног и средњег васпитања и образовања Републике Српске за период од 2022. до 2030. године и задужила их да до 1. децембра 2021. године израде нову стратегију образовања.

Радну групу чине поредставници Министарства просвјете и културе, Републичког педагошког завода, Завода за образовање одраслих, Академије наука и умјетности Републике Српске, Филозофског факултета, Природно-математичког факултета, Економског факултета, Привредне коморе Републике Српске, Уније удружења послодаваца Републике Српске, Занатско предузетничке коморе Републике Српске и Синдиката образовања, науке и културе Републике Српске.

Стратегија развоја образовања Републике Српске за период 2016-2021. године истиче крајем 2021. године, те је неопходно приступити изради новог стратешког документа који ће обухватити дужи период стратешког дјеловања у области васпитања и образовања Републике Српске. Поред наведеног, Влада Републике Српске је на тематској сједници 29. 8. 2019. године донијела Закључак о спровођењу реформских процеса у области васпитања и образовања, с циљем унапређења васпитно-образовног система у Републици Српској, којим су дефинисани даљи кораци образовне политике Републике Српске. Будући да је крајем децембра 2019. године, Влада усвојила Акциони план спровођењa реформских процеса у области предшколског, основног и средњег васпитања и образовања у Републици Српској са јасним роковима за реализацију, носиоцима активности и очекиваним резултатима, потребно је за дужи временски период наставити са остваривањем мјера и активности утврђених Акционим планом, те системски радити на развоју и унапређивању квалитета образовања.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.