Sign In

План организовања наставе од 6. априла

Објављено:

Према Закључку о измјенама и допунама Закључка о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (COVID-19) у Републици Српској, који је Републички штаб за ванредне ситуације Републике Српске донио 4. априла 2021. године, од сутра, 6. априла 2021. године наставиће се одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа за ученике од првог до петог разреда, у складу са Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона од 24. 8. 2020. године.

Такође, основне школе ће наставити да организују проширени програм, односно продужени боравак и јутарње чување, у складу са наведеним планом.

За ученике од шестог до деветог разреда основне школе и ученике средњих школа и даље ће бити организована настава на даљину, у складу са Инструкцијом о организовању васпитно-образовног рада на даљину од 22. 3. 2021. године. Школе у Републици Српској су дужне да у овом периоду организују наставу на даљину коришћењем средстава електронске комуникације.

Основне школе, у којима се организује настава у школским учионицама, су и даље у обавези да поступају у складу са тачкама 3. и 4. Закључка о одвијању васпитно-образовног рада у просторијама основних и средњих школа у Републици Српској број 61-1/20 од 30. 10. 2020. године, који је донио Републички штаб за ванредне ситуације, а којима су задужене све васпитно-образовне установе и градски/општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе у Републици Српској, да редовно обавјештавају Министарство, те да уколико буде потребно доставе приједлог за обустављање наставе у школама и прелазак на одвијање наставе на даљину. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.