Sign In

Телеграм саучешћа поводом смрти професора и лингвисте Милорада Телебака

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић упутила је телеграм саучешћа породици и пријатељима преминулог лингвисте и професора Милорада Телебака.
„Поводом смрти угледног професора и лингвисте Милорада Телебака, у име Министарства просвјете и културе Републике Српске и у своје име, његовој породици, пријатељима и свим поштоваоцима његовог узоритог рада, упућујем најдубље и искрено саучешће.
Као један од најпознатијих и омиљених српских лингвиста, професор Милорад Телебак учинио је несвакидашњи допринос очувању и његовању српског језика и унапређењу језичке културе српског народа. Његов рад, уз сталну бригу и настојања да се чистота српског језика сачува међу свима којима је он матерњи језик, као и да им се приближи важност његове правилне употребе, сврстава га у ред највећих бораца за српски језик. Тиме је задужио српски народ, Републику Српску и цијело српско говорно подручје,“ наведено је у телеграму саучешћа министра просвјете и културе Републике Српске Наталије Тривић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.