Sign In

Потписане измјене Посебног колективног уговора за запослене у образовању и култури

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић и предсједник Синдиката образовања, науке и културе Драган Гњатић потписали су данас Посебни колективни уговор о измјенама и допунама Посебног колективног уговора за запослене у образовању и култури Републике Српске.

Министар Наталија Тривић истакла је да је разлог за доношење измјена и допуна Посебног колективног уговора усклађивање са новим измјенама и допунама Закона о раду Републике Српске, као и извршавање Одлуке Уставног суда Републике Српске која се односи на оцјену уставности и законитости члана 29. тачка 2. Посебног колективног уговора за запослене у области образовања и културе Републике Српске („Службени гласник Републике Српске", број 70/19).

„Разлог је и увођење накнаде за обављање послова администрације јединственог информационог система Министарства просвјете и културе – еДневника, у оним школама које имају имплементиран информациони систем, као и прецизно дефинисање увећања плате од 30 одсто за глумца првака", рекла је министар Наталија Тривић.

Подсјетила је да Влада у овом сазиву већ три и по године сарађује са Синдикатом што је резултовало значајним повећањем плата у области просвјете и културе.

Министар Наталија Тривић истакла је да је договорено са руководством Синдиката да у наредном периоду припреме приједлог посебног колективног уговора за запослене у јавним и приватним предшколским установама како би се побољшао положај запослених.

Предсједник Синдиката образовања, науке и културе Драган Гњатић истакао је да ће се у наредном периоду интензивирати активности на побољшању положаја  запослених у предшколским установама, којима локалне заједнице исплаћују плате.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.