Sign In

Завршен процес израде „Омладинске политике Републике Српске од 2022. до 2026. године“

Објављено:

Министарство породице, омладине и спорта је завршило је процес израде Омладинске политике Републике Српске од 2022. до 2026. године у оквиру којег су одржане  двије јавне консултације са грађанима у Требињу и Лакташима. На јавним консултацијама учествовало је укупно 125 заинтересованих грађана, првенствено младих,  из 40 јединица локалне самоуправе, а документ је био доступан на увид јавности на сајту Министарства породице, омладине и спорта и примједби није било.  

У изради ове петогодишње, четврте по реду стратегије за младе, активно је свој допринос дало 70 представника младих, омладинских организација и центара, волонтерских сервиса, те представника ресорно надлежних институција и установа.

 „Овај документ обухвата наставак досадашњих успјешних програма, али и бројне нове мјере, програме и пројекте, које су млади дефинисали као приоритетне, да би ова земља у будућности била по њиховој мјери идеално мјесто за живот и развој. Као што је дефинисано и у самој визији Омладинске политике:„Више и боље – ПО МЈЕРИ МЛАДИХ“, реализацијом предложених пројеката и мјера очекује се стварање повољних прилика за све младе у Републици Српској и унапређивање бројних области важних за квалитетан живот младих, али и осталих грађана.“-изјавила је помоћник министра за омладину, Бранка Малешевић. 

Процесу израде документа пружена је техничка асистенција путем пројекта EU4CS (EU for Civil Society), те Програма задржавања младих у БиХ- „Општа мобилизација“ које финансира делегација  ЕУ у БиХ, као и од стране Међународне организације за миграције (IOM).
Након одржавања сједнице Савјета за младе Републике Српске, те добијања сагласности ресорних министарстава „Омладинска политика Републике Српске од 2022. до 2026. године“ ће бити упућена на усвајање Влади Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.