Sign In

Министар Давидовић уприличила пријем и наградила младог пливача Јована Лекића

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, уприличила је данас пријем за младог бањалучког пливача, Јована Лекића, који је освојио сребрну и бронзану медаљу на Европском првенству за јуниоре, а који је за овај успјех награђен са 5.000 КМ.

Давидовићева је истакла да ће Министарство стати иза овог перспективног спортисте и пружити му финансијску подршку за сва наредна такмичења.
"Ми смо хтјели и овом приликом да покажемо да стојимо иза наших спортиста и да су резултати које је Јован постигао вриједни сваког поштовања и подршке. Ова награда ће Јовану бити мотивација, јер је сваком спортисти важно да зна да иза себе има институције које ће препознати рад, труд, залагање и одрицање, који су неопходни да би се постигли овакви резултати", рекла је Давидовићева.

Лекић је на Европском првенству у Риму освојио бронзану медаљу у трци на 200 метара слободним стилом, коју је испливао у времену од минут, 48 секунди и 46 стотинки, те сребро у трци на 400 метара слободним стилом.

Јован Лекић је рекао да није очекивао медаљу прије одласка на Европско јуниорско првенство у Риму, већ да се надао пласману у финале.

"И то би ми много значило, али након освајања медаља осјећао сам се одлично, био сам поносан, срећан и задовољан. Видио сам да се сав труд исплатио", навео је Лекић.

Он је додао да је већ почео припреме за друга такмичења, истичући да су пред њим свјетско и европско сениорско првенство.

Лекић је навео да му много значи подршка Министарства породице, омладине и спорта, јер припреме и сама такмичења коштају много.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.