Sign In

Настављена вакцинација спортиста и спортских радника

Објављено:

У Институту за јавно здравство Републике Српске у Бањалуци данас је против вируса корона вакцинисано 48 спортиста и спортских радника рукометних клубова "Слога" из Добоја, "Козара" из Козарске Дубице и "Борац" из Бањалуке, као и из удружења спортских судија.

Помоћник министра за спорт, Марио Ђуран, рекао је да је Министарство прије петнаестак дана кренуло у интензивнију активност када је ријеч о вакцинацији спортиста, спортских радника и пратећег особља, клубова и спортских савеза.

"Данас овдје имамо представнике из три рукометна клуба и два судијска удружења и мени је задовољство што су се спортисти одазвали оваквим догађајима", рекао је Ђуран.

Он је навео да ће се овакве активности у наставити у сарадњи са другим спортским савезима, те да ће већ за два до три дана бити један овакав догађај и у Требињу.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске, Бранислав Зељковић, захвалио је Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске које је препознало значај вакцинације спортских радника и спортиста и свих учесника у спортској организацији.

"На овај начин позивамо још једном све спортисте, али и све грађане Републике Српске да препознају значај вакцинације, нарочито у овом периоду када можемо искористити повољну епидемиолошку ситуацију да би подигли проценат вакцинисаних", рекао је Зељковић.

Он је навео да је у Српској прву дозу вакцине примило више од 250.000 лица, а другу више од 159.000, додавши да се седмично вакцинише између 4.500 и 5.000 лица, да би желио да су ти бројеви много већи, те да заинтересованост грађана у овом тренутку диктира процес вакцинације.

Зељковић је истакао да Српска располаже довољним количинама вакцина, те додао да је у Републику Српску стигло око милион вакцина када се узму у обзир директне набавке и донације, али и набавке које су прошле кроз ЕУ механизам.

Капитен Рукометног клуба "Слога", Пеђа Дејановић, који је примио "Фајзер" вакцину, захвалио је ресорном министарству што је обезбједило спортистима да се на овај начин заштите, јер су свакодневно изложени бројним контактима на терену и ван њега и ово је најбољи начин да сачувају своје али и здравље других људи.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.