Sign In

ОБАВЈЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА УРЕДБОМ О ДОДЈЕЛИ СРЕДСТАВА ЗА САНИРАЊЕ ПОСЉЕДИЦА ПАНДЕМИЈЕ ВИРУСА КОРОНА ЗА МАРТ 2021. ГОДИНЕ

Објављено:

​Министарство породице, омладине и спорта обавјештава пословне субјекте из своје надлежности да је Уредбом о додјели средстава за санирање посљедица пандемије вируса корона за март 2021. године дефинисано да право на додјелу средстава имају пословни субјекти који, између осталог,  обављају дјелатности у фитнес центрима (фитнес клубови, боди–билдинг клубови и слични објекти) и  скијашким центрима (скијалишта).

Средства се одобравају пословном субјекту или предузетнику за сваког радника, који је на дан 31. март 2021. године регистрован у Јединствени систем на пуно радно вријеме, у складу са поднесеном пореском пријавом пореза на доходак од личних примања и доприноса (образац 1002)  за март 2021. године.

Средства по раднику одобравају се у износу који представља збир пријављеног пореза и доприноса на лична примања радника за март 2021. године, у складу са прописима којима је уређена област доприноса и пореза на доходак.

Пословни субјект или предузетник дужан је да надлежном министарству поднесе захтјев за додјелу средстава најкасније до 31. маја 2021. године.

Захтјев се може доставити у електронском облику путем електронске поште или у писаном облику путем поште или непосредно предајом захтјева на протокол надлежног министарства.

Ако се захтјев достави у електронском облику, пословни субјект или предузетник обавезан је доставити захтјев и у писаном  облику, путем поште или непосредно на протокол надлежног министарства.

Пословни субјект или предузетник дужан је да у захтјеву наведе тачне податке у вези са бројем радника који су у марту 2021. године били распоређени на пословима које су обављали у ограниченом обиму или на пословима који се нису могли обављати због забране обављања дјелатности узроковане пандемијом вируса корона.

Пословни субјекти пријаве могу доставити на мејл адресу o.djurdjevic@mpos.vladars.net.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.