Sign In

Објављени резултати конкурса за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове

Објављено:

Министарство породице, омладине и спорта објавило је резултате конкурса за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, на којем је одобрено 500 захтјева од укупно 550 пристиглих.
 
Одбијени су само захтјеви корисника који нису испуњавали основне услове конкурса: да су подигли стамбени кредит из кредитних средстава Инвестиционо развојне банке, да су имали до 35 година старости у моменту подизања кредита и да имају пребивалиште у Републици Српској.

Посебан програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове се реализује од 2008. године, а укупан број додијељених субвенција од почетка реализације овог програма, укључујући и посљедњи расписани конкурс, износи 4348. У периоду од 2008. до 2019.године за ове намјене је издвојено 11 500 000 KM a за 2020.годину планирана су средства у износу од 1 800 000 КМ.

Министарство породице, омладине и спорта обавјештава све кориснике субвенција да ће све обавезе које има према корисницима бити извршене до краја ове седмице, закључно са септембром мјесецом 2020.године.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.