Sign In

Помоћница министра за омладину, Бранка Малешевић, присуствовала завршној конференцији у оквиру програма БХРИ

Објављено:

Помоћница министра за омладину, Бранка Малешевић, присуствовала је данас завршној конференцији у оквиру програма „Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative“ (БХРИ) под називом „Youth Connected for Change“, који имплементира Међународна организација за миграције (ИОМ), уз финансијску подршку Америчке агенције за развој (УСАИД).

Кључна програмска подручја БХРИ програма укључују јачање активизма и лидерства младих, промовисање учешћа младих и грађана у демократским политичким процесима те омогућавање и подстицање позитивног ангажмана у медијима.

БХРИ ставља снажан нагласак на умрежавање омладинских организација и младих у различитим заједницама у Федерацији БиХ, Републици Српској и Брчко дистрикту, промовишући позитивне приче о младима и БиХ у медијима, те успостављајући платформе на којима млади људи могу се међусобно и са заједницом ангажовати око различитих питања.

До сада је имплементирано више од 150 пројеката.

- Омладински сектор у РС  ојачан је оснивањем 6 омладинских клубова и центара

- 3 генерације, више од 60 младих новинара из локалних заједница,  подржавали су једни друге у стварању позитивних прича о младима, иницијативама и активностима заједнице

- Повећана је интеракција између младих и доносилаца политичких одлука о питањима од интереса за младе

- Мрежа омладинских центара М.О.Ц.А.Р.Т -а у Републици Српској проширена је са 6 нових омладинских центара, а Министарство породице, омладине и спорта подржало је, у оквиру овог програма, М.О.Ц.А.Р.Т. током спровођења истраживања о младима чији резултати ће бити кориштени као вид информација и смјерница о ставовима младих у Републици Српској при изради Четврте омладинске политике Републике Српске.

Догађају су присуствовали и амбасадор САД-а у БиХ,Ерик Нелсон, шеф мисије ИОМ Лаура Лунгароти и представници града Бања Лука.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.