Sign In

Помоћница министра за омладину, Бранка Малешевић, разговарала са представницима општине Теслић о изради Омладинске политике

Објављено:

Помоћница министра за омладину, Бранка Малешевић, разговарала је да начелником Одјељења за друштвене дјелатности општине Теслић, Славеном Јелићем, о изради локалне Омладинске политике у Теслићу за период 2021 – 2027. године.

„ Локалне омладинске политике требало би да буду усклађене са Омладинском политиком Републике Српске која је тренутно у фази израде за период 2021 – 2025.година и разговарали смо о подршци изради локалне омладинске политике, али и размијенили информације о изради и спровођењу квалитетних докумената који се тичу младих“ – истакла је Малешевићева.

Она је подсјетила да је израда документа Омладинска политика Републике Српске за период 2021 – 2025. година у току, а прва активност је истраживање о ставовима и потребама младих.

Представници општине Теслић упознали су Малешевићеву са намјером да оснују Центар за младе и обезбиједе им простор за реализацију активности младих и омладинских организација, које су усмјерене на остваривање циљева Омладинске политике попут неформалног образовања младих, подршке талентима, запошљавања, промоције здравих начина живота и слично.

На састанку је разговарано и о подршци промоцији и развоју волонтирања и друштвено корисног рада међу младим  људима.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.