Sign In

Потписан уговор о реализацији „Европске седмице спорта“

Објављено:


У склопу пројекта "ЕУ за младе – Европска седмица спорта" данас су у Сарајеву министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, министар цивилних послова, Анкица Гудељевић, градоначелник Брчко дистрикта, Есед Кадрић и генерални секретар Олимпијски комитет БиХ, Саид Фазлић, потписали уговор за чију реализацију Европска комисија донира 250.000 евра.

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, истакла је да ће ово Министарство у склопу „Европске седмице спорта“ наставити да ради на промоцији и популаризацији спорта, као и мотивисању младих да се баве спортом.

Она је изразила посебно задовољство што су ове године као примарне категорије за бављење спортом и као учесници пројекта препознате особе са инвалидитетом, особе са потешкоћама у развоју и дјеца из социјално угрожених породица.

"Задовољство је веће што ћемо имати прилику да и овим категоријама олакшамо бављење спортом и докажемо да је спорт доступан и да треба да буде доступан свима под једнаким условима и једнаким правима", поручила је Давидовићева.

Министар цивилних послова у Савјету министара, Анкица Гудељевић, изјавила је да је ријеч о пројекту који ће бити спроведен у овој и наредној години.

Према њеним ријечима, координационо тијело за Седмицу спорта, који уз представнике Министарства цивилних послова и надлежних ентитетских министарстава, те Олимпијског комитета БиХ, од ове године чине и представници Брчко дистрикта, задужено је за реализацију овог пројекта у БиХ.

"Главни задатак овог тијела је да најмање једном годишње организује манифестацију која би била подршка европској седмици спорта, да се обезбиједи подршка спортским колективима, образовним институцијама, млађој и старијој популацији становништа", рекла је Гудељевићева.

Она је подсјетила да се Седмица спорта традиционално одржава у посљедњој седмици септембра с циљем доприноса популаризацији спорта и бављења спортом, те здравог живота.

Градоначелник Брчко дистрикта, Есед Кадрић, истакао је да ће овај пројекат омогућити и младима у дистрикту да се афиримишу на спортском плану.
Генерални секретар Олимпијског комитета БиХ, Саид Фазлић, најавио је да су за ову годину планиране активности у Сарајеву, Теслићу и Бањалуци, а као посебну активност издвојио је Олимпијски дан у Теслићу, гдје би за 200 малишана било представљено осам до 10 спортова.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.