Sign In

Почела Седма конференција омладинског рада

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић,  отворила је Конференцију омладинског рада "КОРА 7", којој присуствује 70 учесника, а чији је циљ подршка развоју омладинског рада и регионалне сарадње.
Давидовићева је истакла да је конференција организована с циљем развоја партнерстава са донаторима који реализацијом различитих програма подржавају омладинске организације и младе у Српској и БиХ, али и као подршка спровођењу Омладинске политике Републике Српске од 2016. до 2020. године.
"Важан аспект ове конференције је јачање сарадње са омладинским организацијама из Србије. Са Министарством омладине и спорта Србије имамо одличну сарадњу, а гости конференције су представници Међународне канцеларије за младе у Националној агенцији Белгије за француско говорно подручје", рекла је Давидовићева и нагласила да ће и међународна сарадња у наредном периоду бити интензивирана.
Државни секретар у Министарству омладине и спорта Србије, Дарко Станић, оцијенио је да је сарадња Српске и Србије одлична.
"Сарадњу смо крунисали потписивањем Меморандума и Акционим планом. Ово је једна од првих заједничких аквтивности које су дефинисане Акционим планом за сарадњу", рекао је Станић.
Координатор Мреже омладинских центара за анимирање, развој и тренинг Републике Српске /М.О.Ц.А.Р.Т./, Биљана Андријевић, нагласила је да је потребно да омладински центри међународном сарадњом јачају капацитете, чиме би био унапријеђен омладински рад.
Конференцију "КОРА седам" организовали су Министарство породице, омладине и спорта у сарадњи са Удружењем грађана "Перпетуум мобиле - Институт за развој младих и заједнице" Бањалука и Мрежом омладинских центара за анимирање, развој и тренинг Републике Српске /М.О.Ц.А.Р.Т./.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.