Sign In

Промовисани спортисти стипендисти Министарства породице, омладине и спорта

Објављено:

Спортисти стипендисти Министарства породице, омладине и спорта промовисани су данас у Административном центру Владе Републике Српске.

Ресорни министар, Соња Давидовић, изјавила је да је додијељено 60 стипендија перспективним спортистима, спортистима са инвалидитетом и потенцијалним олимпијским кандидатима.

"Неопходно је улагање у младе у спорту како бисмо имали бољу и свјетлију будућност спорта у Републици Српској. За стипендије смо издвојили 130.000 КМ из буџета Републике Српске, а износ стипендије је од 2.000 до 3.000 КМ. На нама је задатак да радимо на томе да ти износи буду већи", рекла је Давидовићева.

Она је појаснила да су право учешћа на конкурсу имали спортисти рођени од 2003. до 2006.године, а осим остварених резултата на званичним међународним такмичењима, балканским, европским и свјетским првенствима, такмичењима у Републици Српској и БиХ вредновали смо и успјех у редовном школовању јер сматрамо да је изузетно важно да спортиста једнако воде рачуна и о образовању као и о спортским успјесима.

Данашњу промоцију стипендиста увеличали су прослављени спортисти Слађана Голић, Младен Бојиновић, Жељко Панић и Стојан Врањеш, који су младим надама пренијели своја искуства и додатно их мотивисали за остварење још бољих спортских резултата.

Прослављена кошаркашица, Слађана Голић, рекла је да је пресрећна што има прилику да се дружи са талентованим спортистима Српске.

"Влада је увијек цијенила таленат и труд и подржавала младе спортисте, али и нас олимпијце. Моја порука младима је да се баве спортом, да иду напријед, да постижу резултате, а ми ћемо сви бити ту да се радујемо њиховим резултатима", поручила је Голићева.

Стипендиста у категорији спортиста са инвалидитетом, Биљана Недић, рекла је да свака подршка добро дође јер доказује да неко препознаје труд и рад и све то на неки начин награди.

"Сматрам да у будућности треба више улагати у спорт особа са инвалидитетом. Ми немамо исту стартну основу, наша основа су колица, која су нам неопходна да би изашли на терен, због чега су потребна већа улагања у опрему", навела је Недићева.

Један од спортиста који је добио стипендију у категорији потенцијалних олимпијских кандидата,Стеван Црнобрња, у међувремену је освојио бронзану медаљу на Параолимпијским играма на коју је изузетно поносан.

„ Остварио сам свој спортски сан и на најбољи начин представио Бања Луку и Републику Српску као репрезентативац БиХ у сједећој одбојци. Стипендија је награда и мотив за још боље резултате“ – поносно истиче Црнобрња.

Поносна је и Марија Вулић, млада кошаркашица која је додила стипендију као перспективни спортиста. Каже да јој је стипендија мотив да напредује и оставрује још боље резултате.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.