Sign In

Састанак о изради Омладинске политике и омладинском активизму

Објављено:

Помоћник министра за омладину, Бранка Малешевић, разговарала је са извршним директором УГ „Нешто више“, Александром Бундалом и генералним менаџером Омладинске организације ПРОНИ- Центар за омладински развој, Јасмином Јашаревићем о реализацији трогодишњег пројекта „Задржавање младих у БиХ – општа мобилизација“.

„Када је ријеч о изради Омладинске политике Републике Српске за период 2021 – 2025.година разговарали смо о техничкој подршци коју ће нам ове организације пружити кроз поменути пројекат. Основни циљ пројекта је ојачати капацитете омладинских организација за активно учешће у изради стратешких докумената са акцентом на реформе образовања и запошљавања у циљу задржавања младих, констатовали смо да је, када је запошљавање у питању,  изузетно важан развој омладинског предузетништва “ – појаснила је Малешевићева.

На састанку је, између осталог, разговарано и о потреби анимирања младих да се кроз рад у омладинским организацијама успоставе бољу сарадњу са институцијама које су надлежне за образовање и запошљавање, али и да се младима омогући да учествују у процесима јавних консултација о овим темама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.