Sign In

Састанак са замјеницом амбасадора Велике Британије у БиХ

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је са замјеницом амбасадора Велике Британије у БиХ, Рут Вајсман, о подршци сигурним кућама у Републици Српској, примјени Закона о заштити од насиља у породици као и о пројектима из ресорна надлежности Министарства који се односе на демографску обнову Републике Српске и подршку младим људима, првенствено када је ријеч о запошљавању.

Министар Давидовић упознала је госпођу Вајсман са начином функционисања сигурних кућа у Републици Српској и подршком коју Министарство породице, омладине и спорта даје у финансијском али и сваком другом смислу, како би сигурне куће несметано функционисале а жртве насиља у породици имале сву потребну помоћ и подршку.

Замјеница амбасадора Велике Британије, Рут Вајсман, похвалила је напоре Министарства да унаприједи законску регулативу када је ријеч о насиљу у породици и подигне степен заштите жртава на виши ниво.

На састанку је разговарано и о могућностима унапређења сарадње Министарства породице, омладине и спорта и Амбасаде Велике Британије у БиХ.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.