Sign In

Петричевић: Закон о друштвеном предузетништву значајан за рад удружења особа с инвалидитетом

Објављено:

​Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић изјавио је данас да је изузетно значајан рад Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима у складу са друштвеним предузетништвом што је дефинисано Нацртом закона о друштвеном предузетништву.

"Нацртом закона о друштвеном предузетништву први пут је правно регулисана ова област у Републици Српској. Ово удружење може остварити статус друштевног предузећа, јер се његови чланови баве израдом дидактичког материјала", рекао је Петричевић новинарима у Бањалуци након што је посјетио Удружење за помоћ ментално недовољно развијеним лицима.

Он каже да би приједлог наведеног закона требало да буде усвојен до краја ове године.

Координатор Центра за дневно збрињавање лица са интелектуалим инвалидитетом Гордана Илић рекла је да ова центар има 20 корисника који израђују еколошки дидатктички материјал који је неопходан у образовним установама.

"Веома је значајно што је област друштвеног предузетништва законски регулисана. Идемо у добром правцу и вјерујем да ћемо за неколико година у овој области бити на нивоу европских земаља", каже Илићева.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.