Sign In

У Бањалуци одржана завршна јавна расправа о Закону о друштвеном предузетништву Републике Српске

Објављено:

Министарство привреде и предузетништва одржало је данас, 30.07.2021. године у Административном центару Владе Републике Српске у Бањој Луци, јавну расправу о Закону о друштвеном предузетништву Републике Српске.

Јавној расправи са бањалучке регије присуствовали су организације цивилног друштва, друштвена предузећа, представници јединица локалне самоуправе, привредне коморе, удружења предузетника те других организација и институција који су дали своје приједлоге за унапређење текста закона.

Европска унија у Босни и Херцеговини путем пројекта „Допринос организација цивилног друштва успостави система социјалног предузетништва у БиХ" подржава уређење система друштвеног предузетништва, те министарства у организацији јавних расправа, организације радионица и припреме закона.

Подсјетимо, након усвајања Нацрта закона о друштвеном предузетништву Републике Српске у јуну у Народној скупштини Републике Српске, организовано је одржавање јавних расправа током јула у шест градова широм Републике Српске, а данашња јавна расправа уједно је била посљедња у низу.

На интернет старници Министарства привреде и предузетништва можете преузети Нацрт закона о друштвеном предузетништву Републике Српске.

 

 
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.