Sign In

Позитивне оцјене о активностима правосудних институција у условима пандемије

Објављено:

Министар правде у Влади Републике Српске, разговарао је данас, у Бањој Луци, са предсједницима основних судова у Републици Српској о извјештају о раду ових судова, условима рада и кадровским питањама, правним прописима као и текућим питањама из њихове надлежности.

На састанку је оцијењено да су и основни судови, континуирано прилагођавали начин и организацију рада прописаним епидемиолошким мјерама и окончали значајан број предмета, као и да поједини судови имају мање неријешених предмета него претходних година.

Сходно томе, према достављеном извјештају за прoшлу годину, основни судови остварили су колективну норму, која је износила 99,75 одсто, односно колективна норма сваког суда се кретала од 82 до 123 процента.

Састанком са предсједницима основних судова завршени су сви предвиђени састанци сa предсједницима судова у Републици Српској.

На састанцима је закључено да пандемија вируса корона није значајно утицала на динамику и квалитет реализације активности а похваљено је брзо прилагођавање начина рада новим условима.

„Реализација рада свих судова у Републици Српској као и других институција које су, током претходне године, радиле у условима пандемије корона вируса оцијењена је позитивно," навео је министар Касиповић.

Он је нагласио да ће Министарство правде у Влади Републике Српске и у наредном периоду наставити да обезбјеђује све оптималне  услове за рад судова у Републици Српској јер се тиме доприноси побољшању квалитета рада судова као и њихове ефикасности.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.